29.08.2018

Transmisja na żywo z gry Fear the Wolves prezentuje, co czyni tę grę battle royale wyjątkową

Gra FPS battle royale Fear the Wolves, od zaprawionych w bojach twórców serii S.T.A.L.K.E.R. z Vostok Games, trafiła wczoraj na Steam w ramach wczesnego dostępu. Z tej okazji wydawca Focus Home Interactive organizuje transmisje na żywo na wielu platformach streamingowych, podczas których odpowiada na pytania graczy i prezentuje rozgrywkę. Wczorajsza sesja była świetną okazją do zapoznania się z grą i społecznością. Odpowiedziano na wiele pytań, w tym dotyczące płynności, stanu serwera i obecnych recenzji na Steam.
 
Ponadto wczoraj firmy Vostok Games i Focus Home Interactive opublikowały pierwszą aktualizację dla społeczności, w której omówiły problemy zgłoszone przez graczy i przedstawiły plany na przyszłość. Kompletny zarys planów jest dostępny na głównej stronie Steam, a w naszym poście dotyczącym publikacji gry w ramach wczesnego dostępu o spodziewanej dacie premiery pierwszych dwóch ważnych aktualizacji, ich zawartości, a także planowanej wcześniej aktualizacji wprowadzającej obsługę dla wielu języków.
 
Nagranie z wczorajszej transmisji można obejrzeć w serwisie YouTube. Kolejna sesja odbędzie się dziś wieczorem.(17:00 CEST, 18:00 MSK, 16:00 BST, 11:00 EDT, 8:00 EDT) Focus i Vostok poważnie traktują obawy i opinie graczy przekazywane wszelkimi kanałami, dlatego trwają prace nad wdrożeniem pierwszych poprawek równowagi i rozgrywki, w tym w zakresie różnorodności broni, dostępności amunicji, zagrożenia ze strony wilków i ogólnych parametrów obrażeń.
 
Nie możemy się doczekać gry ze społecznością dziś i przez cały okres wczesnego dostępu, aż do premiery pełnej wersji w 2019 roku.